Openbaar Groen en bermen

Natuurlijke bermen vormen prachtige visitekaartjes voor steden en dorpen die actief werk maken van duurzaamheid en biodiversiteit.

Diverse Wilde Weelde bedrijven kunnen je adviseren over de zaadmengsels waarmee bermen ingezaaid worden. Welke planten het aantrekkelijkst zijn voor insecten én mensen. Daarnaast bieden Wilde Weelde-bedrijven ondersteuning bij het juiste beheer van de bermen gedurende het jaar.

Vergeet ook vooral de educatieve kant van natuurlijke bermen niet. Bepaalde Wilde Weelde-bedrijven zijn gespecialiseerd in communicatie en vormgeving; zij kunnen helpen het doel en de waarde van natuurlijke bermen over te brengen aan passanten, scholen en andere betrokkenen.

Met de juiste communicatie vergroot je als gemeente het draagvlak onder de bevolking voor een natuurlijke benadering van bermen en ander openbaar groen.

 
doorzoek de site
 

- Tip 23 -

Bij stapelmuurtjes kun je het beste schuin naar achter stapelen zodat regenwater naar binnen vloeit en de muur tegen de hoge kant leunt. Harde betonmaterialen en zachte baksteen of dakpannen door elkaar gebruiken. Ook stukken hout en planten kun je meestapelen.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter