Fotograaf: Karen Arnold (pixabay.com)

Tegels eruit, border erin

Groen tuinpad

Het tuinpad heeft aan beide kanen een kleine border met hier en daar potten maar oogt vooral grijs, lees stenig. Dat moest groener.
Zeventig tegels werden gelicht en een halve kuub wit zand werd eruit geschept. Met een deel van de stoeptegels, bakstenen die er nog lagen en gekregen hardstenen keien is een iets verhoogde border gemaakt. Er ging een kuub tuingrond in.

De planten uit de bestaande border en bloempotten kregen een plekje in de nieuwe border. Drie Ribes struiken die in potten stonden vulden lekker de border die aangevuld werd met nieuwe planten zoals smeerwortel, akelei, verschillende ooievaarsbek-soorten, ruit & wolfsmelk.
De border aan de andere kant wordt in het najaar vergroot. Nu verplanten zullen veel planten niet op prijs stellen en wellicht het loodje leggen.
Maar je loopt nu al lekker tussen het groen.

 
doorzoek de site
 

- Tip 1 -

Water in de tuin is een verrijking voor het dierenleven. Zorg voor minimaal één natuurlijke oever zodat dieren veilig in en uit het water kunnen komen. Vogels houden van een ondiepe badderplek, kikkers van zonnebaden, en ondiep water warmt snel op zodat kikkervisjes zich daar graag ophouden.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter