Wilde Weelde activiteiten 2019

Zondagse picknick

Vanwege de maatregelen omtrent het corona virus is de Picknick voor April en voor Mei komen te vervallen.

----------------------------------------

Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld.

Onder het genot van een klein hapje en drankje uit onze picknickmand kunnen bezoekers kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin. Elke maand nemen we een ander thema onder de loep.

Van 12.00 - 16.00 uur ben je van harte welkom in de Wilde Weelde Wereld te Appeltern. Met op:

--

GEANNULEERD 19 April: Tuinplannen maken

Met de komst van de lente is het tuinseizoen weer aangebroken. Een goed moment om aan de slag te gaan met je tuinplannen. Kom inspiratie opdoen in de Wilde Weelde Wereld. Marleen van Tilburg adviseert je graag hoe je een natuurrijke tuin kunt maken.

---

GEANNULEERD 10 mei: Klimaatbestendig maken van je tuin 

Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met enorme hoosbuien, afgewisseld met periodes van droogte en hoge temperaturen. Versteende tuinen nemen geen water op en veroorzaken wateroverlast. Op mooie, warme dagen is het ook niet altijd feest want tegels nemen alle warmte op waardoor het in de betegelde tuinen snikheet wordt. Marleen van Tilburg en Karin Krol laten je in de Wilde Weelde Wereld ervaren hoe je je tuin groener en klimaatbestendig kunt maken

---

GEANNULEERD 14 juni: High Tea uit eigen tuin 

In de Wilde Weelde Wereld vind je een keur aan planten waarvan gegeten kan worden. Bekende en minder bekende eetbare planten en struiken, één- en tweejarige planten.

Planten waar je van kunt snoepen of die je kunt gebruiken om je eten mee te kruiden. Welkom in de keuken van de Wilde Weelde Wereld waar Sifra Timmermans van Tuinrecept en Moniek de Bakker van Tuin van de Buren de scepter zwaaien. 

De High Tea wordt proeven voor een klein gezelschap bezoekers en gaat daarom op inschrijving. Wil je een bijzondere High Tea meemaken in de Wilde Weelde Wereld stuur dan een mail naar info@wildeweelde.nl met je contactgegevens en met hoeveel personen je komt. Het aantal deelnemers is beperkt en vol is vol.

 
doorzoek de site
 

- Tip 26 -

Laat zachthout van houtsoorten als wilg, vlier en populier in de tuin liggen voor het spannende rottingsproces.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter